ÜNYE MESLEK YÜKSEKOKULU

2023 Yılı Staj Duyurusu

ZORUNLU STAJ İŞLEYİŞİ

Staj Zamanı

İlgili mevzuat gereği tüm öğrenciler İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi'ni almak zorundadır. Eğitim belgesini ibraz etmeyen öğrenciler staj yapamayacaktır.

1.sınıf öğrencileri de 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde 15 günlük stajlarını yapmakla yükümlüdürler.

03 Temmuz 2023 tüm öğrencilerimiz için staja başlama tarihidir. 15 gün staj yapacaklar için staj bitiş tarihi 21 Temmuz 2023, 30 gün staj yapacaklar için ise 11 Ağustos 2023 tarihidir. 18 Ağustos 2023 tarihine kadar staj dosyasını teslim etmeyen öğrencilerimiz mezuniyetinin 1 dönem uzamasına sebep olacaktır.

Staj Akış Şeması İNDİR
Staj Koordinatör Listesi İNDİR

Staj Danışmanlık Saatleri

Öğr. Gör. Onur DEMİRCİ Perşembe 15:00-17:00
Doç. Dr. Murat ÇETİNKAYA Çarşamba 15:00-17:00
Öğr. Gör. Alper TİRYAKİ Perşembe 13:00-15:00
Öğr.Gör. Mehmet Alper YENER Çarşamba 13:00-15:00
Öğr. Gör. Ufuk IŞIK Salı 15:00-17:00
Öğr. Gör. Atakan BÜYÜKBOSTANCI Perşembe 11:30-13:30
Öğr. Gör. Cemal ÖZDEMİR Salı 15:00-17:00

Staj Öncesi Hazırlık

Staj Yeri Kabul Belgesini bilgisayarda doldurup staj yapmak istediği kuruma onaylattıktan sonra Program staj koordinatöründen işyerinin uygunluğunun onayını alacaktır. Eğer işyeriniz zorunlu stajınız olduğuna dair yazılı belge ister ise zorunlu staj durum belgesine bilgilerinizi işleyerek Müdür Yardımcısına imzalatıp işyerine ulaştırınız.

Staj Yeri Kabul Belgesi  İNDİR
Zorunlu Staj Durum Belgesi İNDİR

Staj yeri uygunluğunu program Koordinatörüne onaylatan öğrenci Zorunlu Staj Kayıt Formunu  bilgisayar ortamında 3 orijinal nüsha hazırlayacaktır. Bu form Öğrenci tarafından en geç 09 Haziran 2023 tarihine kadar fotoğraflar yapıştırılmış olarak ekleri ile [SGK Sağlık Provizyon Sorgulama Sonucu (E-Devlet Üzerinden), SGK Taahhütnamesi ve kimlik fotokopisi] 1 orijinal nüsha olarak hazırlanıp Program Staj Koordinatörü ve Meslek Yüksekokulu Staj Koordinatörünün onayı alınarak Öğrenci İşleri Bürosuna teslim edilir. Memur onayından sonra onaylı 2 nüsha Öğrenci İşleri bürosundan teslim alınarak staj yapılan Kuruma/Firmaya teslim edilmelidir. Bu formdaki işlemler tamamlanmadan staj yapılması mümkün değildir.

Zorunlu Staj Kayıt Formu İNDİR
SGK Sağlık Provizyon Sorgulama Sonucu   (E-Devlet Üzerinden) İNDİR
SGK Taahhütnamesi İNDİR

Staj Süresince

Staj yapacağınız işyerine gitmeden Staj Dosyasını  ekinde verilen talimatlara uygun şekilde bilgisayar ortamında hazırlayarak stajınız süresince her gün giriş ve çıkış sırasında imza etmeniz gereken  Staj Devam Çizelgesi ve Staj değerlendirme formunu  kapalı zarf içinde işyeri yetkilisine teslim ediniz. (Bu formun staj sonunda mutlaka kapalı zarfta Okula teslim edilmesini sağlayınız.)

Staj dosyasının her günü için işyeri onay alanı ve imza alanı bulunmaktadır. Bu sayfaları ve kapakta bulunan alanları onaylatmayı unutmayınız.

Staj Dosyası İNDİR
Staj Devam Çizelgesi İNDİR
Staj Değerlendirme Formu İNDİR

Staj Sonu

Stajınızı tamamladığınızda, staj dosyanızı bir dilekçe ekinde program staj kuruluna teslim edilmek üzere bölüm sekreterliğine teslim ediniz. Dosyanızı teslim ettikten sonra mutlaka staj dersinin sorumlu öğretim elemanı ile irtibata geçiniz. Sizi staj değerlendirme sınavına çağırabilir.

Staj Teslim Dilekçesi Örneği  İNDİR

STAJ MUAFİYETİ

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Staj Yönergesinin MADDE 11- (1) Göre; Öğrenciler alanı ile ilgili bir işte ve SGK’ya kayıtlı olarak en az bir yıl çalıştığını gösteren hizmet döküm belgesi ile staj muafiyet talebinde bulunabilirler. Bu durumdaki öğrenci, Staj Muafiyet Formu ve SGK hizmet döküm belgesi ile ilgili Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne başvurabilir. Öğrencilerin durumları Program Staj Kurulu tarafından değerlendirilir ve değerlendirme sonucunda Yüksekokul Yönetim Kurulunun kararıyla stajdan muaf sayılabilir.” İfadesinde belirtildiği üzere SGK’lı olarak özel veya kamu kurumunda en az 1 yıl çalıştığını belgeleyen, SGK’dan alınmış hizmet döküm belgesi ile Birimimiz Öğrenci İşleri Birimine başvuru yapan öğrencilerimiz staj muafiyet talebinde bulunabilirler.

Staj Muafiyet Dilekçesi İNDİR

Eklenme Tarihi : 17-06-2021 10:39:04